KormanyZoo

2019.okt.09.
Írta: Kevin Doyle Szólj hozzá!

Borkai csak egy szerencsétlen...

Borkai egy fekete hattyú effektus? Hetente lesz ilyen ügy? Mi történik ebben az országban?

Ahogyan valamennyien, jöttem hazafelé a napi hajtásból, de ez a mai nap valahogy más volt. A Borkai ügy kirobbanása óta izgat a téma és folyamatosan az jár a fejemben, hogy mit gondolhat minderről a „keményen dolgozó kisember”.

Tovább

Vélemény: Lukácsi Katalin nézzen már tükörbe...

Lukácsi Katalin kiugrott KDNP-ből és már nem akar a politikától függeni. Ezért elmegy augusztus 20-án politikai tüntetésre felszólalni és outsider influencert játszik Kálmán Olga, politikától fűtött műsorában. Most kérem a Jackie Chanes mémet, mert nem értem...

Lukácsi Katalinról már másodszor értekezem, mert még mindig nem értem, hogy saját magával hogyan tud elszámolni és hogyan látja a kis jövőjét. Már korábban is kifejtettem, hogy a köpönyegforgatás nem áll Tőle távol, így csodálkozom, hogy a Közös Ország kampányban miért nem vett részt, elvégre a résztvevők listájába abszolút beleillene a neve. No, maradjunk a témánál... Lukácsi Katalinról ugye tudjuk, hogy az MDF-ben kezdte, onnan átnyargalt az IKSZ/KDNP kombóhoz, most pedig kiugrott ex-politikusként végighaknizza a teljes médiát. Céljai szerint nem szeretne politikai tényezővé válni, hanem a hitének szeretne élni. Ezt imádom...

Tovább

Az ötcsillagos Erzsébet-tábor Neked is jár! Avagy a monoszlói playboy lifestyle

Napok óta ömlik a szenny a médiából. A csúcsra járatott álszentség, képmutatás és irigység az egész történetet már olyan szinten lucskossá tette, hogy az egész nemcsak követhetetlen, hanem gyomorforgatóvá is vált. Igen, Hornyák Tibor ügyéről beszélünk, aki, mialatt az Erzsébet-táborokat koordinálja, a családját a közelben, luxus körülmények között üdülteti.

Hornyák Tibor egészen alacsony szintről dolgozta fel magát a kabinetvezetői posztra. Közben a versenyszférában is kipróbálta magát. Életpályának csúcsán pedig most az alábbi helyeken dolgozik az alábbi fizetésekért: 

  • Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány főtitkár - 2 millió
  • Erzsébet táborok Kft. - Ügyvezető igazgató - 0 forint
  • Magyar Alkotóművészeti Közhasznú nonprofit Kft. - Projektvezető - 750 ezer forint

Tovább

Hatalmi játékok

Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor? Neki mennyi hatalma van? Tényleg Ő vezeti az országot? 

Hazánkban a politika valahogy úgy határozta meg a környezetét, hogy nincsenek egyéni döntések. Minden, az, amolyan despotikus hatalommal felruházott miniszterelnök körül mozog. Egy ember, aki mindenhez is ért és mindenben övé az utolsó szó. Ha valaki ellenáll, szembe megy, akkor megásta a sírját. Valahogy így képzeli a nép a kormányzást. Elképzelhető, nem tudom sem megcáfolni, sem megerősíteni, hogy a miniszterelnök fejében mi van, de annyi biztos, hogy az igazság valahol a két véglet között áll. 

Tovább

Molnár Attiláné, ha éhen döglik, akkor is baloldali lesz

Molnár Attiláné a politikai sztárképző új hőse a baloldalon. Mindezt azzal a hőstettel érte el, hogy egy lakossági fórumon beszólt Lázár Jánosnak, aki ellen így fellázadt Csongrád népe. 

Ahogy azt már a korábbiakban megszokhattátok, most is picit távolabbról kezdem. A szűkebb és tágabb környezetemben egyaránt meglehetősen sok Hódmezővásárhelyről származó ember található. Mindig meglepődök, hogy a hódmezővásárhelyi barátaim mind ismerik egymást és akárhányszor megyünk az utcán, mindig belebotlunk egy-két emberbe, aki, ahogy mondják "Hmvhelyről" származik. Nagyon sokat beszélgettünk már a lenti helyzetről és nem egyszer kaptam választ arra, hogy Lázár János miért áll ekkora köztiszteletben. 

Tovább

Mindenki nyugodjon le a pi...ba! Storck marad a helyén...

Az andorrai gáz- és villanyszerelőkből verbuvált hobbi válogatott tagjai megverték a magyar válogatottat. 1-0 lett az eredmény. Dzsudzsák sírt, a szurkolók levetették velük a pólóikat és mindenki vért követel. Mindenki nyugodjon meg, nem lesz vér...

Kezdjük kicsit távolabbról a dolgot. A teljes magyar futballt a Fidesz kormány finoman szólva kommunizálta. Saját vezetéssel, de közösségivé tette. Elkezdte felfuttatni a sportágat. Létrehozta az akadémia rendszert. Gombamód nőnek a földből a stadionok. Mik az eredmények? Fiatal, illetve vásárolt, kezdő játékosokkal próbáljuk betölteni azt az űrt, amit a Tőlünk megvásárolt játékosok hiánya okozott. Egy, aránylag szegény ország sora akárhogy nézzük ez lesz. Be kell vallanunk, hogy a következő ezer évben nem fogunk tudni focira annyi pénzt költeni összesen, mint amennyi egy nagy klub egy éves költségvetése. Kis pénzből kell nagy eredményeket kihoznunk úgy, hogy folyamatosan megtorpedózzák a csapatot egy-egy ember megvásárlásával. 

Tovább

Hogyan lopjunk ügyesen közpénzt?

Vasárnap van, dolgozom és közben tiszta ideges vagyok. A munka, a magánélet, a dolgok szabályos rendje miatt. Van félnivalóm, hiszen én mindig is az az ember voltam, aki két lépéssel hátrébb állt a pénzes talicska mögött. Épp azon gondolkodtam, hogy ebben a rendkívül komoly sivalkodási hullámban, ami a közpénzek körül forog, mi lehet az igazság...

Már számos alkalommal értekeztem a politikai szekértáborokról. Megvan a helyük a politikában, a művészetben, a közéletben, mindenhol. Magyarországon évtizedek óta nem lehet politikától mentesen kapcsolatokat kialakítani, vagy éppen beszélgetni. Hol az előző rendszer árnyékában mindenki James Bondnak érezte magát, ha a rendszert bárhogy kritizálni merte, hol most, emberek a székükhöz vannak tapadva és felvették a szemellenzőt, hogy előre tudjanak menekülni. Mindkettőnek megvan a szépsége, de sajnos azt látom, hogy a helyzet fokozódik. Az egyik politikai oldalon azt mondják, hogy valósítsd meg magad, itt a lehetőség.

Tovább
süti beállítások módosítása