Chris Norman a Momentum titkos tanácsadója?

1976-ot írunk, amikor Chris Norman lírai önvallomással felérő dala, a Living Next Door to Alice megjelent. Röpke 41 évet kellett várnunk arra, hogy Chris Norman öröksége megjelenjen egy magyar politikai párt kommunikációjában.

c475ff549bb1c10c13ed06c64f7d07b8.jpgA dalban Chris Norman önvallomásként, egy már-már felnőtt fiatalember szerepében tudatja a világgal, hogy 24 évet élt a titokzatos Alice szomszédságában. Lírai módon kifejezve hallhatjuk a dalban, ahogy hősünk vére ott összpontosult ahol még soha, a titkolt hölgyet pedig már nem csak az eszével, hanem a kezével is szeretné már szeretni. 24 év után tehát elérkezettnek látta az időt arra, hogy szerelmet valljon szíve választottjának. Fantáziálása végén pedig visszatérünk a valósághoz és szembesülünk vele, hogy Alice már nem lakik a szomszédban. 

Szombaton bombaként robbant a hír, mely szerint a Momentum mozgalom alapítója az Echo Tv műsorában szólta el magát. Földi-Kovács Andrea egészen addig provokálta a szervezet alelnökét, Soproni Tamást, míg az a tagtársa kilétét firtató kérdésre a következőt válaszolta:

„Ki a f…m az a Szabó Pál?”

A fiatalember válasza sokakat megbotránkoztatott. Páran ki is írták a politika történetéből a Sopronit, de aki jól figyel, az meghallja a lényeget. 

Egyes vélemények szerint Szabó Pál csupán egy fizetett aktivista, aki a jobboldali médiát roadshow jelleggel körbejárta, ezzel biztosítva értékes, ingyen megjelenést a pártnak. Más vélemények szerint Szabó Pál egy képzelt, fiktív személy, aki mindössze a Chris Norman féle pr-akció műve, melynek nyomait szemmel látható módon már a nagy nyilvánosság is láthatja. 

Bár Chris Norman csak 1986-ban futott be a Midnight Lady c. dalával, a tőlünk nyugatabbra élő műértők, már 1976-ban azon gondolkodtak, hogy ki lehet a dalban szereplő Alice. Brit emberek ezreinek okozott Norman álmatlan éjszakákat, mígnem a white fülű rajongók megalkották a Living Next Door to Allice egy új változatát, mellyel a Smokie vezetőjét kérlelték, fedje fel Alice kilétét.

A pártot korábban hírbe hozták már Soros Györggyel is, mint potenciális finanszírozó partnerrel, de talán ezzel végre megoldódhat a párt finanszírozása körüli rejtély is. Norman ugyanis több évtizedes pályafutása során tekintélyes összeget énekelt össze, melyet figyelembe véve a Momentum anyagi támogatása csupán kerekítési hiba lehet számára. 

Mint láthatjuk, az „oldschool” működik, Chris Norman új munkájához pedig sok sikert kívánunk.