Majtényi László alkalmatlan lett volna köztársasági elnöknek

Soros György, mint ismerjük, a világ egyik legvagyonosabb embere. Leleményességével és ügyességével két országot sodort a csőd szélére, kontinenseket félemlített meg, valamint erőteljes törekvéseket tesz a világpolitika befolyásolására is. Vagyonát 2017-ben a Forbes 25,2 milliárd dollárra becsülte. Természetesen lehet hogy a Forbes alá, vagy fölé becsülte, de valljuk be, ha ennek az összegnek csupán a tizedével rendelkezik, biztosan nem kell az utcasarkon koldulnia a zsíros kenyérért. Tehát mondhatjuk, hogy Soros egy vagyonos ember.

Majtényi László, volt ombudsman, valamint a Soroshoz köthető alapítványi hálózat egyik megbecsült embere és ezzel együtt a világ egyik legigénytelenebb és egyben ész nélkül élő embere. Róla minden bizonnyal nem mondható el, hogy háborúkat tudna indítani, vagy politikai eseményeket tudna pusztán az anyagi befolyásával tenni, hiszen láthatóan nem vennék komolyan bizonyos körökben. Fizetése biztosan az egekben volt egy időben, de aki annyira sem képes, hogy egy normális high class konfekció, vagy egy közepes bespoke zakónyi pénzt lehúzzon Soros Györgyről, az kimondhatjuk, hogy egy szerencsétlen ember. Egy normális öltöny ára 100.000 forinttól kezdődik, amiben már meg lehet jelenni, de bizonyos darabokat 10.000.000 forint alatt nem adnak oda. Majtényinek mindössze 150.000 forintból már egy normális szettet össze lehetett volna tenni élete egyik legfontosabb napjára, de ő inkább a Hádából jött. Elképzelhető, hogy szakítani akart a hagyományokkal és be akart inteni Giorgio Armaninak, de ennyi erővel felvehetett volna egy poncsót is, talán ugyanígy nézett volna ki...

Lehet ezen fanyalogni, de aki azt mondja, hogy ebben a három méteres ujjú zakóban Majtényi László jól néz ki, az olvassa el az első bejegyzésem 1/A pontját és mára szálljon ki az internetből. Aki egyetért velem, az a fenti like (gyengébbek kedvéért: tetszik) gomb megnyomásával adjon hangot neki. 

Kérdés: Majtényi ebben a zakóban hogyan tudná kézbe venni az ország ügyeit?