Így mélytorkozik Soros György

Napok óta élvezhetjük azt a pornófilmet, amelyben Soros György, mint a világ 29. leggazdagabb emberét mélytorkoztatja a Magyar Kormány. Úgy tűnik a bármennyire is erős anyagból készült a felcsatolható dildónk, egyre jobban hajlik, ahogy Soros ellen próbál állni.

A szexuálisan túlfűtött lead lehetne akár egy Kovi requiem is, mégis valamilyen szempontból igaz, bármennyire abszurdnak is tűnik. Már jó ideje azon a véleményen vagyok, hogy a Magyar Kormánynak kiemelt erőforrásokat kellene megmozgatnia annak érdekében, hogy Soros György teljes, 0-24 órás titkosszolgálati védelem alatt álljon. Mondhatni szinte minden fideszes politikusnak ez lenne az érdeke, hiszen Soros nélkül a teljes kommunikáció meghalna.

Nézzük csak meg, hogy eddig mi volt Soros György: Magyar Állam ellensége, migránsok barátja, pióca, patkány és még sorolhatnám. Eddig a kormányzati kommunikáció csak borzolta és súrolta ennek a "fenevadnak" a sörényét, most viszont egy igazi mélytorkozásra készülünk vele. 

Mi a tényállás?
soros_5.jpgAdott egy törvény, amit valaki, vagy olvasott, vagy nem, lényegtelen - bár, a tüntetésre kivonulók többsége a híradások tanúsága szerint nem olvasta -.
Az egyik fél azt mondja, hogy a diplomák megvédése a cél, a másik pedig azt mondja, hogy egy Magyarországon működő egyetem teljes ellehetetlenítése. A törvénnyel kapcsolatban nem lett megkérdezve senki. 24 órán belül át lett verve és fel lett adva a lecke, hogy, vagy teljesíted a kritériumokat, vagy nem. 

Soros köp, vagy nyel?
Valljuk be őszintén, hogy nem arról vitatkozunk, hogy el be akarják zárni a CEU-t, vagy sem. Azzal a széles kapcsolati tőkével, amivel Soros György rendelkezik, körülbelül három telefonhívásába kerül, hogy a kérdéses dokumentumokat megkapja az egyeteme és tovább tudja folytatni a működését. A cél az, hogy Soros érezze, hogy nem állhat a törvény felett és lássa, hogy kin van az a bizonyos felcsatolható. Ezzel az izmozással nem is lenne semmi gond, ha nem egy drága hazárdjáték lenne.

Tény, hogy a CEU és a Közép-Európai Egyetem nem egy és ugyanaz, annak ellenére, hogy a neve azt sugallja. Az, hogy nem teljesen átlátható a működés és nem elfogadható, hogy ezt az állapotot fenntartsuk. Ezek mind, mind elfogadható tényeken alapuló állítások. A probléma egyszerűen annyi, hogy egy egészen komoly réteg (egyetemi dolgozók, hallgatók) kaptak egy olyan ütést, amelyre nem számítottak. Mondhatjuk, hogy a CEU-n nemzetellenes oktatás folyik. Mitöbb, lehet, hogy gerillaképzés folyik ott, de azt is figyelembe kell vennünk, hogy a világ élvonalában lévő egyetemről van szó a maga sok milliós tandíjával együtt. 

A kereskedelmi média nagyjából reggeltől estig azzal a sikítófrásszal van tele, hogy EGY EGYETEMET be akarnak zárni. Soros György neve nagyon ritkán van megemlítve és a probléma itt kezdődik. Hiába akarunk szabadságharcolni, ott állunk, hogy egyetemet zárunk be és egyetemistákat fosztunk meg a tanulás lehetőségétől. Hiszen a törvény nem felmenő rendszert ír elő, hanem határidőt szab az egyetemeknek a feltételrendszer teljesítésére. A klasszikus magyar családokban is megvan a generációs rangsor, így a nagymama, szülők, gyerekek (unokák). Utóbbiak a család reménységei, ők állnak elől. Bármi törtéjen, nekik tanulni kell, előre menni és törni a jeget. Ha ez pénzbe kerül, akkor a szülő, vagy a család összeáll és addig dolgozik a gyerekért, amíg az utolsó leheletük bírja. Vagyis, ha egy szülő, vagy nagymama (akik most a Fidesz szavazóbázisának jelentős részét adja) azt látja, hogy egy egyetem működését veszélyezteti a kormány (EGY EGYETEM, nem A SOROS egyetem), akkor joggal int be az egész család és mondja azt, hogy "Oké, akkor nézzük meg mit mond erre az a Botka, akitől, ha nyilvánosság előtt kérdez valamit a sajtó, elvörösödik a feje, a vérnyomása pedig az eget veri"

Nyilván Sorosnak presztízs kérdés a feladatmegoldása, hiszen Soros György számára az egyeteme az egyik lételeme. Tanít, talárban rohangál össze-vissza, így szinte biztos, hogy egy pillanatig nem kell tartanunk attól, hogy vége lesz. Azt viszont joggal feltételezhetjük, hogy legközelebb az IBS, vagy az Edutus kerül bajba, mondván az oktatás legyen szépen állami feladatkör, a magán egyetemeknek pedig köszönjük szépen az eddigi munkájukat, leülhetnek, egyes. 

Amikor visszanyal... a fagyi

Akármennyire is szeretnénk, valahogy nem lehet betenni a szájába. Egy korábbi médiamegjelenésében kijelentette, hogy azt különösen szereti, amikor mások köpködnek rá, hiszen ezzel még nagyobb megjelenést kap és sokkal aktívabban tud dolgozni. 

Fidesz szavazóbázis?

Az emberek ki vannak éhezve a botrányra. Ha valakit elütnek az úton, a magyar ember lesz az első, aki odamegy lézengeni, fotózni és katasztrófa turistáskodni. Egyszerűen kellenek ezek a szélső értéken lévő pillanatok, hogy fel tudjuk hívni az emberek figyelmét arra, hogy a Magyar Kormány háborúban áll és minden nap harcol a keményen dolgozó kisemberekért. Sajnos most a puskaport rosszul lőtték el, hiszen nem Soros Györggyel, vagy az egyetemével, hanem a diákokkal - pontosabban a saját szavazói bázisával - kerültek szembe. 

A vége

A tüntetések csúfos véget értek, mindenki szétszéledt és mehetett haza. Az ellenzék azzal a pár emberéve megpróbálta meglovagolni a helyzetet, de annyira elprostituálódott már az összes, ellenzéki pozícióban lévő párt, hogy nem tudtak hitelesen megjelenni. Egy szó, mint száz, minden annyit ér, amekkorát a legutóbbi botránya szólt. Ez most drága menet volt. A törvény körüli parádé kezd véget érni, de sajnos a kialakult rossz érzet benne maradt a fejekben. 

Hogyan lehet ezt helyrehozni és a bizalmat visszaépíteni?