Amikor a BTK állami reformot követel...

Új választási rendszert szeretne a nép, ezt sugallja a Gulyás Márton által készített videó. Ha az ember eljut az ötödik másodpercig, egyszerűen fel fog állni a haja... 

Kezdjük csak az elején... Gulyás Mártonról már sokat írtam, a véleményem nem változott. Alapvetően egy jó szervező, egy egészen ügyes polgári aktivista, aki úgy vágta el az életét és a karrierjét, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva. Most egy videóval próbálja megreformálni a választási rendszer, melyet a YouTube vlogján meg is osztott. A videóban Gulyás megpróbált különböző pártállású és különböző szellemiséggel megáldott embereket összeszedni, hogy közösen mondják el, az amúgy egységes véleményüket. Már az elején feltűnik például:

maxresdefault_1.jpgCsintalan Sándor, aki most átállt a rendszer sötét oldalára és Simics(ka) Lajos szócsöveként önti a főnöke véleményét a fejekbe. Csintalan már volt MSZMP-s, MSZP-s, jobboldali, éppen melyik fizetett jobban. Bár az ügyek elévültek és bizonyítani talán már soha nem lehet, de, ha igaz, amit Stadler József, valamint Lakatos András (alias Kisbandi) mondott, akkor az egészen komoly pénzügyi csalás lenne. Mint ismeretes, az egyik százmilliókat küldött szatyorban, hogy hagyják békén, a másik pedig elmondása szerint szintén százmilliókban mérhető összegeket fizetett a "kérések" teljesítéséért, csak úgy, "hálából". Nem tudjuk mi igaz ebből és mi nem, de a gyanú árnyékában élni nem lehet kellemes. 

Aztán megjelent a videóban Vajtó Lajos, akit a sajtó összehozott már az alvilággal és a sztárvilággal is. Életének egyik részét beárnyékolja, hogy a Portik-Laborc ügyben sajtóhírek szerint ő volt az egyik összekötő a felek között, valamint a Liszt Ferenc téri Menza étteremben elég gyakran találkozott ismeretlenül is ismerősnek tűnő arcokkal. A vizsgálatról nem nagyon tudunk semmit, de ebből az árnyalt képből a celeb világba próbált átnyargalni, ami egészen jól sikerült neki. Fésűs Nelly párjaként egészen felértékelődött a neve és a celeb világban is megkövetelte magának a kiemelt figyelmet. Habár párjával a románcuk kezd véget érni, most saját lábán próbál érvényesülni ezen a területen. 

Következik Zagyva Gyula, szélső jobbos, radikális politikus, aki nem veti meg a zsidózást, a fenyegetőzést sem. Ha a sajtóban megjelent információk fele is igaz, akkor már csak erkölcsi okokból sem szerencsés a mentelmi jog mögé bújnia. 

Hajós Andrásról inkább nem is érdemes beszélni, hiszen számára egy rendszer sem megfelelő. Annak idején a Gyurcsány érában besétált a Hír Tv-be és felszólította lemondásra a miniszterelnököt. Hajós jobb, vagy baloldali? Nem lehet tudni.

Megjelent Stohl András, aki valószínűleg leporolta magát mielőtt belépett a studioba. Ebben a feltevésben talán ami bizakodásra adhat okot, hogy megállta, hogy ne szívja fel (csak mellre?). Legutóbbi drogos, részeg autókázására majdnem ráment a karrierje, a családja és a megélhetése.

Ha nem változik a rendszer, polgári engedetlenségi mozgalmat indít Gulyás Márton a választási rendszer megreformálására. Érdekes elgondolkodni, hogy vajon egy ilyen polgári engedetlenségi mozgalom során a videóban látható személyek fognak tanácsot adni egy esetleges büntetőper során? Ki tudja...