Molnár Attiláné, ha éhen döglik, akkor is baloldali lesz

Molnár Attiláné a politikai sztárképző új hőse a baloldalon. Mindezt azzal a hőstettel érte el, hogy egy lakossági fórumon beszólt Lázár Jánosnak, aki ellen így fellázadt Csongrád népe. 

Ahogy azt már a korábbiakban megszokhattátok, most is picit távolabbról kezdem. A szűkebb és tágabb környezetemben egyaránt meglehetősen sok Hódmezővásárhelyről származó ember található. Mindig meglepődök, hogy a hódmezővásárhelyi barátaim mind ismerik egymást és akárhányszor megyünk az utcán, mindig belebotlunk egy-két emberbe, aki, ahogy mondják "Hmvhelyről" származik. Nagyon sokat beszélgettünk már a lenti helyzetről és nem egyszer kaptam választ arra, hogy Lázár János miért áll ekkora köztiszteletben. 

lazar11.jpgLázár, aki a mezei polgármesteri székből évek kemény munkájával miniszterré galoppozta fel magát, azon kevés politikusok közé tartozik aki nem felejtette el hogy honnan jött. Hónapról-hónapra amolyan mini fogadóórákat tart, ami a lakosság számára teljesen nyilvános és mindenki egyénileg mondhatja el a problémáját. Általában egy ilyen fórumra körülbelül 50 ember érkezik. A legfontosabb kiemelni, hogy soha, senkibe nem fojtja bele a szót, mindenkit meghallgat és folyamatosan monitorozza hogy a megoldás folyamatát egy-egy üggyel kapcsolatban. A legdurvább ebben az egészben a következő:
Mindenki elballag a saját kis problémájával erre a bizonyos meghallgatásra és mindenki számára megszületik a megoldás. Ahogyan írtam, nagyon sok barátom származik Hódmezővásárhelyről, így első kézből hallhatom, hogy mi folyik egy ilyen folyamat elindításakor.

A dolog úgy néz ki, hogy a város apraja nagyja már hajnalban megjelenik a Polgármesteri Hivatal kapujában és mindenki szeretne első lenni a meghallgatottak sorában. Döntő többségben azért mennek el erre a fogadó órára, mert a megélhetésük kilátástalan. vagy elveszítették a munkahelyüket, vagy ki akarnak törni a közmunka világából. Általában az utóbbi két probléma fordul elő legtöbbször. Tehát, mindenki megosztja a problémáit a miniszterrel és ilyen témákban pár hét alatt már meg is születik a megoldás. Ahol van üresedés, ott állást kínálnak és mindenki megtalálja a számítását.

Hogy ez a cikk ne abból álljon,  hogy én mennyire jól tudom fényezni Lázár Jánost, elmondom ennek az egésznek a sötét oldalát is. Egy ilyen lakossági fórum alkalmával prioritást élveznek a helyiek. Azonban, mióta megtörtént a kormányváltás rendkívül sokan más városból, vagy akár a fővárosból is képesek megjelenni Hódmezővásárhely Polgármesteri hivatalában, hogy a Miniszter úrral beszélni tudjanak a problémáikról. Mivel már mindenkinek elege van abból hogy a fővárosból is leutaznak az emberek erre a fórumra. Képesek akár hajnali háromkor útnak indulni. Volt olyan visszatérő, aki valami projektet mutogatott a miniszternek és képes volt emiatt háromszor leutazni. Ezért ki lett hirdetve, hogy csak a helyi lakosokat fogadják, mindenki más pedig mehet haza. Azt gondolom ez teljesen rendben van. Azt gondolom, hogy amit eddig írtam, elég sokat elárul arról hogy Lázár János mekkora lokálpatrióta.

Ezek után a Miniszter lakossági fórumot tartott, ahol nyíltan elkezdett kampányolni a helyi fideszes jelölt mellett. Ekkor megjelent Molnár Attiláné, az MSZP hőse, a Jobbik reménysége és álszent hazug állításokkal nekiment a miniszternek. Persze ilyenkor megjelennek az ellentétek, a társadalmi különbségek. Egy ilyen esetben az éhenhalás szélén tengődő Ica néni hirtelen mindenkinek sokkal szimpatikusabbá válik, mint az ott lévő miniszter.

Ica a néni ugyanis felvetette Lázár János egy korábbi nyilatkozatát, amiről már én is számtalan alkalommal értekeztem és hirtelen minden dühét ráöntötte. Nyilván a miniszter egy ilyen vesztes pozícióból soha nem tudna csatát nyerni, ennek ellenére egészen ügyesen korrigált. A 24.hu megkereste és videoriportot közölt az asszonnyal. Mint kiderült, a fizetése 55 ezer forint, de annyi tartozása van, hogy mindez 23 ezer forintra redukálódik. Hogy 23 ezer forintból hogyan lehet megélni arról fogalmam sincsen, de, hogy az életét nem a miniszter rontotta meg az teljesen biztos.

Aki azt mondja hogy munkalehetőség nincsen, az hazudik. Én fel merem vállalni a véleményemet és el merem mondani azt amit láttam, mert elegem van a politikailag korrekt dumából. Egészen pontosan tudom, mert a két fülemmel hallottam a következőt, amikor elbeszélgettem egy helyi lakossal. Közmunkán van, a fizetése 55 ezer forint és nemrég mondott fel a gyárban. A gyárban amolyan kisegítő munkásként 130 ezer forintot keresett, de felmondott, mert véleménye szerint gyárban dolgozni rosszabb mint a börtönben ülni. Ha Csak ebből az attitűdből indulok ki,  akkor azt kell mondanom,  hogy lehet közmunkából 55 ezerért éhen dögleni, vagy el lehet menni dolgozni a gyárba aránylag magasabb fizetésért. Mindössze ezt tudom mondani Ica néninek, aki lábrázva és sivalkodva avatta be a nagyközönséget az anyagi ügyeibe. Szenzációként lobogtatta a 23 ezer forintos bérelszámolását miközben úgy fel volt öltöztetve smukkal, hogy a következő nagy bevásárlás alkalmával lehet, hogy fizetés helyett, csak át kell akasztania az egyik nyakláncot és már mehet is haza főzni.

Tehát a kérdés a következő: gyárban dolgozni normális fizetésért, vagy virágokat metszegetni és éhen dögleni.

Sajnálom hogy egy picit indulatosabb vagyok a kelleténél, de felháborít amit látok vidéken. Mindössze csak azért, hogy ne mondjak nettó hülyeséget, felkerestem Magyarország vezető állásközvetítő portálját. Hódmezővásárhelytől nem messze, Szegeden számos olyan álláslehetőség van, ahol meg lehet keresni nettó 100+ ezer forintot. Nem kell hozzá előképzettség és azonnal munkába lehet állni. 

Van kérdés?