Borkai csak egy szerencsétlen...

Borkai egy fekete hattyú effektus? Hetente lesz ilyen ügy? Mi történik ebben az országban?

Ahogyan valamennyien, jöttem hazafelé a napi hajtásból, de ez a mai nap valahogy más volt. A Borkai ügy kirobbanása óta izgat a téma és folyamatosan az jár a fejemben, hogy mit gondolhat minderről a „keményen dolgozó kisember”.

Ki is az a keményen dolgozó kisember? Mert ugye aki mondja, az a „nagyember” kell, hogy legyen. Személy szerint engem ez a ledegradáló, lekicsinylő jelző, hogy keményen dolgozó kisember olyan szinten perzsel fel valamennyi alkalommal, hogy majdnem vetettem egy kis kendert a kis kertemben, hogy kötelet fonjak. Ez a meghatározás véleményem szerint a régi panel proli új köntösben. Ők, akikkel soha nem vitatkozunk politikáról, vallásról, pénzről, mert leuralnak a szorgalmukkal.

No, de ne térjünk el a témától... Bekapcsoltam DrágaBolgárUrat. Meg akartam hallgatni, hogy a baloldalon mit gondolnak. Szokásos... Hülyefidesz, monnyonle, „Hülyének néznek Minet”.

Idős néni sírón túl jövő ordítása bogarat rakott a fülembe és rájöttem, hogy valójában a teljes témát az alábbi részekre lehet szedni az eddigi szivárogtatások alapján:

  • Borkai prostikkal (igazából csak könnyű vérű, ledér lányokkal) volt együtt,
  • Drogozott,
  • Lopott,

Ebből az állami, vagy ahhoz baráti (ezek száma ugye elenyésző, hiszen bal-liberális médiatúlsúly van) melyik jött le? Egy sem. Ennek megfelelően a kemény szavazóbázishoz vidéken alig szivárog le bármi Győrön kívül. Borkai kiállt, elmondta, hogy prostikkal csalta a feleségét, sajnálja és nem fogyasztott tiltott szereket. Ez utóbbi a legszebb, ami az egész történetből látszik. Az állítólagos szivárogtató szerint ezt meg lehet keresni (egy év után persze majd a nyomok arra fognak vezetni, hogy pont ott, pont akkor került oda), de lényegében elhibázott volt maga a nyilatkozat. A tiltott szerek említése is azt a bizonyítási kényszert húzta magával, hogyha jön egy tökös ellenzéki és kéri a vizsgálatot, hogy „a polgármester úr mégis hazudott-e, vagy igazmondó juhász?”, akkor akár az egész kommunikációs stratégiája -ami amúgy szerintem nincs- porba vész.

Mindezen túl tanulságos volt a DrágaBolgárUrat hallgatni atekintetben is, hogy a Keményen Dolgozó Kisember mindebből könnyen leszűrheti, hogyha ez Győrben így működött, akkor ez más várasban is hasonló módon zajlik. Innentől kezdve válik fontossá két dolog a Borkai ügy kapcsán, ami, ha úgy tetszik egy tisztulási folyamatot is elindíthat, mint egy pillangó effektust. Hiszen volt valaki, aki felbátorodva szembe mert fordulni a „rendszerrel”, volt valaki, aki kimondta, hogy nem tetszik, ami történik még akkor is, ha utána fenyegetni kezdik. Itt jegyezném meg, hogy azért arra is nagyon kíváncsi lennék, hogy az állítólagos szivárogtató mennyit is keresett ebből az utóbbi 10 évben, hiszen, ha ott volt a hajón, akkor benne volt az un. bizalmi körben is. Utóbbi pedig véleményem szerint automatikusan jelenti, hogy haszonélvezője volt a Borkai – féle/fajta rendszernek.

Mindez a tisztulási hullám elsősorban alsó, felszín és látható vonal alatti szinten fog elkezdődni. Emberek elkezdenek felmondani, szembe fordulni, nem fogja érdekelni őket a következmény. Nagy kérdés, hogy mindezt vassal és tűzzel, vagy kommunikációval és belső motivációkkal lehet megelőzni? Másik nagy kérdés, hogy ez 13-án hogy fogja megfesteni a térképet és keverni a színeket.

Mindent összevetve Borkai csak egy random szerencsétlen. Gondoljunk csak bele... Mennyire betegnek kell lenni ahhoz, vagy mennyire a csúcson kell éreznie magát egy embernek, hogy orgia közben videóztassa magát valaki és ne vegye észre, hogy mindez akár az eddigi életének végét is jelentheti.

Végezetül pedig hallgassunk meg egy dalt, ami tökéletesen tükrözi az esetet: