Lehet, hogy a gyereked is terrorista? Így készül az európai kalifátus

A migráció Európa top 5 központi problémája között szerepel. Míg egyesek a menekültek pártján állnak, mások szeretnék ezt az egész kérdést végérvényesen lezárni. A minap alkalmam nyílt egy egészen hosszú beszélgetést folytatni valakivel, aki benne van a rendszerben és ismeri a titkosszolgálati számokat és információkat. Nézzük...

A következőkben azt fogjuk megnézni, hogy durván 2014-2015 körül hogyan kezdődött ez az egész probléma és mi az, amitől félnünk kell. Az igazság pedig az, hogy ez az egész bevándorlási kérdés nem elsősorban bevándorlás, hanem egy komplett turizmus.

Dzsihád turizmus
achmed-terrorist-yt-screenshot.jpgAhogyan jönnek be, úgy mennek is el szép számmal emberek. Ez az un. "dzsihád turizmus". Ahogyan mondják, Allah hívja az oroszlánjait a legnagyobb vallásháborúra. Megvan a cél, megvan a pszichológia. Mindenki, aki picit is úgy érzi, hogy elnyomásban él, aki úgy érzi nincs becsülete, meghurcolták, az csatlakozni tud egy olyan csoporthoz, ahol mindent megkap, ami számára szükséges. Van hite, reménye, egy rétegtől pedig elképesztően komoly tiszteletet kap. Így teljessé válik a kis életük.

Nézzük a 2015-ös titkosszolgálati számokat:

  • London - 1000 önkéntes
  • Franciaország - 700 önkéntes (már lehet tudni, hogy őket marokkói fiatalok toborozták)
  • Németország - 600 önkéntes
  • Skandináv országok - 700 önkéntes
  • Hollandia - 200 önkéntes
  • Belgium - 600 önkéntes

Annyit beszéltünk már erről a dzsihádról, de mit jelent ez valójában?

A dzsihád alapvetően erőfeszítést, küzdelmet jelent. Sokan azt mondják, hogy a "Szent háború", miközben ez a kifejezés egy erős csúsztatás. Az iszlámban a háborút sosem nevezik szentnek. Ha viszont honvédelemről, tehát szabadságharcról, vagy pedig felszabadításról van szó, akkor a háborút igazságosnak vagy jogosnak szokták nevezni. Egy olyan fiatalt, aki az életét a keresztény vallás szerint élte le, vagy egy olyan kultúrában szocializálódott, ami az iszlám tanításait mellőzte, természetesen bármit el fog hinni annak az agy nélkül élő idiótának, akinek egy olyan háborúban történő részvétel teljesíti ki az életét, amihez semmi köze.

Vahhábizmus

Az iszlámnak van egy irányzata, amit vahhábizmusnak nevezünk. Ennek fő gondolata az iszlám eszméinek megtisztítása a vallásra rárakódott idegen elemektől, és ezzel a Korán eredeti tanainak feltétlen és következetes érvényesítése. Alapja pedig a hűség és a lemondás. Az irányzat egy hithű számára számos dolgot tilt, többek között:

  • Tilos kereszténnyel barátkozni,
  • Tilos kereszténynek bármit is elhinni,
  • Tilos Keresztényt utánozni

Az iszlám értelmezése úgy szól, hogy "Dzsihádba menni kötelesség". Számos olyan vallási vezető létezik a világon, mint például Ahmed Farid sejk, aki kőkeményen kimondja, hogy az embernek amint lehetősége van rá, köteles elutazni Szíriába, hogy részt vegyen a dzsihádban.

Toborzás, képzés

Az ISIS toborzása Londonban, Párizsban, Amszterdamban és Berlinben folyik. Ez a négy város a gócpontja minden harcosnak. Ezek a helyi kirendeltségek alapvetően a bevándorolt muszlimok harmadik, negyedik, vagy akár ötödik generációjához tartozó egyéneket érint. Célpontok a mecsetek és az egyéb kiszemeltek felkutatása. Olyanokat keresnek, akiknek elegük lett Európából. Számukra Mi hitetlenek vagyunk, akik bántják a muszlimokat. Vannak, akiket személyesen hajtanak fel, de nagyon sokan vannak olyanok is, akik a neten jelentkeznek önként. 

f110210mo03-e1375846239871.jpgHa valaki úgy dönt, hogy csatlakozni szeretne az ISIS-hez, vagy bármelyik szélsőséges csapathoz, egy fél éves készülődés vár rá. Első körben kijelölik számára, hogy melyik európai kiképző központhoz kell csatlakozzon, ahol a fizikumát felmérik és formába hozzák. Bármilyen hihetetlen, de ezek a központok edzőtermek, vagy lakásokban tartott harcművészeti edzések. Egészen megdöbbentő, hogyha lemész edzeni a sarki terembe, lehet, hogy amellett az agy nélküli barom mellett fogsz edzeni, aki fél év múlva visszajön felrobbantani Téged. Ha megvan minden, akkor indulhat a menet.

Utazás

Komplett utasítások és forgatókönyvek állnak készen arra, hogy elmagyarázzák a sok meghalni vágyó, Európában jó körülmények között élő embernek, hogy hogyan is kell kijutni Európából. Több jelentés szerint az induló csomag része egy bankkártya is, ami fedezi a teljes útiköltséget és a kiadásokat. Az első cél Törökország elérése, de nem repülhetnek oda közvetlenül, hanem számos állomáson kell átjutni, hogy ne legyenek feltűnőek a hatóságok számára. Nem utazhatnak többen, mindig csak egyedül, amolyan magányos farkasként mennek. Amint Törökországot elérték, a kijelölt kapcsolattartó elveszi a mobiltelefonokat és az útleveleket, ezzel biztosítva, hogy még véletlenül se tudjanak menekülni azok, akik feladják a harcot. Ha ez megvan, autóbusszal átviszik őket a határon. 

Kiképzés

A harcosok kiképzése két változó mentén történhet. Vannak, azok a harcosok, akik Európából érkeztek, valamint vannak, akiket egyből a szír frontra küldenek. Az első csoport képviselői egyszer már elmentek Európából, mert hívta őket a szent háború (erre majd visszatérünk), visszajönni pedig új célok nélkül nem akarnak. Ők egy agymosás, katonai kiképzés, valamint minimális harc után vissza tudnak menni a közösségeikbe és várhatják a jelzést. Vannak, akik nem európaiak, de ide akarnak jönni és vannak azon harcosok, akik nem jó semmire, ők mehetnek a szír frontra töltelékembernek. 

A kiképzésen átfogó fegyver használati kiképzésen mennek át, civileket kell kínozniuk, hogy elhivatottságukat bizonyítani tudják. Bármennyire is úgy szólnak a mesék, nem öt csillagos szálloda és szűz lányok garmada várja a harcosokat. Földön kell aludniuk a víz, áram és wc nélküli pincékbe lehordott matracokon 5-10 másik harcos között. Becslések szerint az ISIS nyugati harcosainak száma 2016-ban 10.000 fölé nőtt. 

Zárás

Emlékezzünk csak az osztrák lányokra, Samra Kesinovicra és a kis barátnőjére, akit megfogott az ISIS propagandája és elutaztak annak reményében, hogy mekkora kalandban lesz részük. A történet vége egészen szívet tépővé alakult. A lányokat addig erőszakolták, amíg teherbe estek, majd miután megpróbáltak elszökni, hosszú kínhalált haltak. 

Fel kellene már fognunk, hogy egy határok nélküli Európáról álmodtunk annak idején, amikor beléptünk az Unióba és megalkotásra került a schengeni határellenőrzési kódex. Abban hittünk, hogy nem kell európainak az európaitól félnie, de ezzel oda jutottunk, hogy eltüntettük a határainkat és már nem tudjuk szervezetekhez, vagy csoportokhoz kötni a potenciális veszélyt. Emberek, magányos farkasok vannak a sötétben és az ezek felkutatására szakosodott szolgálatok tűt keresnek a szénakazalban. Természetesen lehetnek ártatlan, rászoruló menekültek a tömegekben, de, ha a statisztika azt mutatja, hogy 100 emberből 10 már agymosott terroristaként jön Európába, már több, mint fenyegetés.